Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tunnetason evoluutio

 
Kun lähdetään tutkimaan tunnetasoa, ensimmäinen havainto tehdään silloin, kun ymmärretään, ettei siellä sisällä ole mitään, mitä juoksisi pakoon. Tunnetiloja ei tarvitse juosta pakoon. Tunteet nousevat ja saattavat vaikuttaa ahdistavilta, pelottavilta ja suurilta, jos on tottunut välttämään niitä vuosikausia. 
 
Voi tulla vaihe, jolloin teet kaikkea kehollista tai muuta välttääksesi tunnetilaan sukeltamisen. Ne ovat sijaistoimintoja. On tärkeä havaita motiivi kaiken tekemiselle. Koitetaanko esimerkiksi ns. ”nousta yläpuolelle”? Sinussa ei ole mitään, minkä yläpuolelle sinun tarvitsisi nousta, sinussa ei ole mitään, mitä sinun pitäisi välttää tai tuomita. 
 
Jokaisella on oma tahti, inkarnaation tarkoitus. Tee siis se, mikä on sinulle parhaaksi. Kukaan ei tee väärin. Tee sitä, mihin veri vetää. Seuraa innostustasi.
 
Kun tunnetasoa tutkitaan ja kolutaan, on se niin kutsuttu ”pimeä aika”. Tämä vaihe kestää 2-5 vuotta. Siinä ajassa mahdollisesti tutustut jokaiseen kolkkaan itsessäsi, tunnetasolla. Puhutaan siis tunnetasosta. 
 
Miten tunteet sinua ohjaavat, miten ne pyörittävät elämääsi, mitä uskomuksia ne kantavat, mitä informaatiota aivosi panttaavat tunnetason ”piikin” päässä?
 
Tunnetason ”piikki” on tila, joka kestää pahimmillaan noin 5 minuuttia. Sitä on saatettu välttää vuosikymmeniä, ja näin kasvaa pelko sen kohtaamista kohtaan. 
 
Kun tunnetason ”piikki” lähtee avautumaan, sen vastustamiseen voi mennä päiviä, jopa vuosia. Ihminen saattaa huomaamattaan blokata tunnetason tunteen sekunnissa pois itsestään. Tämä ohjelmointi opetetaan meille jo nuorena. ”Älä itke”, ”hymyile”, ”ole reipas”, ”älä kiukuttele” ja niin edelleen.  
 
Jokainen tunne sisältää informaation. Tunteen tuskallisimman vaiheen eli ”piikin” läpikäyminen avaa tämän tiedon aivoille. Tämä ei suinkaan ole helppoa, mutta kun tulee aika, että se on helppoa, tiedät läpikäyneesi asian. 
 
Ihmisessä voi olla 120 sisäistä lasta. Jokainen pitää sisällään tietyn tunteen ja sitä kautta informaation. 
 
Informaatio sisältää energiaa, ja energia informaation kera siirtyy käyttöösi. Tästä on erityisen paljon hyötyä, kun tunnet junnaavasi paikoillaan. ”Piikin” jälkeen saat mielikuvia ja muistoja, tuntemuksia, jotka saattavat tuottaa sinulle ”ahaa-elämyksen”. 
 
Kaikki tämä on tutustumista syvimpään itseesi: kuka sinä olet, mitä sinä haluat. Tunnetason välttäminen tai pelkääminen voi olla sama kuin välttelisit itseäsi tai pelkäisit itseäsi. 
 
Tunnetason esiin pyrkiminen on joissakin opeissa kriminalisoitu, tai sitten sitä kutsutaan tummaksi energiaksi. Oikein vanhoissa kulttuureissa tämä tulkitaan pahaksi hengeksi, voodooksi. Eritoten tottelemattomuus ja aggressiot liitetään pahuuteen. Tästä johtuen vallalla on vieläkin uskomuksia tunnetason vaarallisuudesta. Joissakin piireissä tunnetaso on alinta tasoa, joissakin sanotaan, että tunnetaso on läpikäytävissä muilla keinoin. 
 
Tunnetaso on läpikäytävissä omalla tasollaan eli tunnetta tuntemalla. Se on niin sanotusti ”lapio käteen ja kaivamaan” -mentaliteetti. Tässä ei oikein muu auta. Istumalla alas silloin, kun siltä tuntuu, kääriytymällä peittoon ja antamalla tuntua. Se voi sattua ja kaivaa tuskaa ja kipua ulos. 
 
Tunnetaso pelaa yhteen fyysisten lukkojen ja oireiden kanssa. Usein tunnetason piikin käymisestä seuraa parin päivän kolotus johonkin kehon osaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kehossa oleva tunnelukko puhdistaa itsensä. Tästä voi esimerkiksi seurata se, että tunnetason fyysinen oireilu häviää ja kenties jää muuttumatta krooniseksi, mikä voisi aiheuttaa ongelmia myöhemmin. 
 
Tunnetason tutkimisesta on joskus hankala päästää irti. Saatat tehdä sitä kyllästymiseen asti. On hyvä tiedostaa, että kun tunnetaso vie sinua (eli joudut tekemään joitakin asioita, jotta ei tule huono olo), tunnetaso on määräävänä elämässäsi. Kun tunnetaso on tutkittu ja koluttu, se ei enää vie sinua tai määrää tekemisiäsi ja elämääsi. Tähän päämäärään halutaan. Silloin voit tehdä vapaita valintoja, jotka eivät ohjaudu traumoista tai tutkimattomasta itsestäsi. Et pelkää itseäsi etkä sinussa nouseva asioita. 
 
Sinua ohjataan ja kaikki tieto on sisälläsi. Kaikki tieto, jota tarvitset omaa inkarnaatiotasi koskien, on sinussa. Tieto ei ole aina helposti saatavilla ja se voi tuntua tuskalliselta, mutta tuskakin on vain määritelmä asiasta, joka ei ole sinällään muuta kuin puhdasta energiaa, johon tutustut. Tämä on yksi tie parhaaseen mahdolliseen potentiaaliin. 
 
Usein ihmiset keskittyvät tunnetason parantamiseen niin kovasti, ettei liikunnalliseen tai ravinnolliseen hyvinvointiin ole enää mitään voimia. Tunnetason koluaminen syö paljon energiaa, mutta se palkitsee itsensä. Osaat sen jälkeen tunnistaa motiivit tekemisesi takana. Kaikki sinulle sopiva jää ja kaikki sinulle epäsopiva sulaa pois. On eri asia pakottaa itsensä lenkille kuin tehdä se vapaasta halusta. 
 
Tunnetason pyöritys voi sekoittaa päätäsi. Et jossakin vaiheessa ehkä enää tunnista itseäsi, et tiedä kuka olet. Tämä on alku uudelle. Muista, ettet menetä mitään, mistä pidät, mutta koko prosessin lopussa et ehkä enää pidä samoista asioista. Prosessi ei ole vaarallinen. Se saattaa tuntua tuskaiselta, muttei ole vaaraksi. Tutustut syvimpään itseesi, syvimpiin haavoihisi. 
 
Tunnetason syvyyksissä, piikissä, senhetkinen tuska ja kipu tuntuu todelliselta, etkä ehkä näe mitään muuta, et näe ulospääsyä. Se menee ohi. Jotkut tunteet viipyvät päivän, jotkut viikon. Anna aikaa itsellesi ja ole toiveikas. Valo palaa ja olet silloin ylpeä, että uskalsit lähteä tutkimusretkelle. 
 
Tunnetason läpikäymättömyyden mahdollisia oireita:
 
- Väärä suunta elämässä
 
- Paikoillaan junnaaminen
 
- Loputon itsensä eteenpäin ajaminen, ruoskiminen
 
- Tunteiden välttely eri menetelmin
 
- Omien rajojen tunnistamattomuus
 
- Oma elämänhallinta hukassa
 
- Päämäärättömyys
 
- Prioriteetit väärässä järjestyksessä tai hukassa