Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mitä hyötyä näkijän luennasta on?

 

Joskus elämässä saattaa tulla eteen haaste, johon kaipaa ulkopuolista apua. Kyseessä voi olla fyysinen tai henkinen vaiva, hankaluus ihmissuhteessa tai joku työhön/kotiin liittyvä ongelma. Jos kyseessä ei ole niin vakava asia, että hakeutuisi esim. lääkärin tai terapeutin puheille, voi näkijän energialuennasta olla apua. Tällöin näkijä katsoo asiaa liittyviä energioita ja saattaa nähdä, mikä voisi olla kyseisen haasteen henkinen syy. Kyseessä voi olla vaikka joku haitallinen vanha ajatus- tai tunnemalli, joka pyrkii tietoisuuteemme tämän kyseisen haasteen kautta. Siksi haasteita ei ole pakko nähdä ongelmina, vaan niihin voi suhtautua lahjoina, joiden avulla voimme oppia jotain hyvin tärkeää itsestämme ja elämästämme.

 

Kun näkijä on katsonut asiaan liittyviä energioita ja antanut luentansa, alkaa mielenkiintoinen vaihe. Näkijä ei sinällään paranna mitään eikä poista mitään haitallisia energioita. Hän vain näkee, mistä haasteessa voisi olla kyse, selventäen ja tuoden tietoisuuteemme jotain sellaista, jota emme itse ole jostain syystä hoksanneet. Tämän jälkeen alkaa varsinainen työ ja sen teemme me itse. Näkijä ei sitä puolestamme tee, joten jos emme itse tartu toimeen, voi näkijän luenta jäädä melko hyödyttömäksi.

 

On suureksi avuksi, jos luennan saanut ihminen osaa työskennellä mielensä ja tunteidensa kanssa, sillä juuri tällaista työtä usein vaaditaan, mikäli haluaa vapautua haasteesta pysyvästi. Näkijä saattaa esim. nähdä, että selkäkivun taustalla on rahaan liittyvä perusturvallisuuden puute, tai että pääkivun aiheuttajana on liiallinen, loppumaton ja pakonomainen ajattelu. Tällaisten kivunaiheuttajien näkeminen ja paljastaminen ei vielä riitä, vaan tämän jälkeen olisi tarkoitus alkaa kohdata ja työstää nähtyä ongelmaa. Näissä esimerkkitapauksissa voisi vaikka alkaa esittää itselleen seuraavanlaisia kysymyksiä:

  • Miten perusturvallisuuden puute näyttäytyy jokapäiväisessä elämässä, suhteessa rahaan, säästämiseen ja kykyyn tulla toimeen rahan kanssa? Millaisia tunteita ja muistoja nousee esiin, kun alkaa tietoisesti tutkia omaa suhdettaan rahaan? Miksi oma perusturvallisuus on kokenut kolauksen, onko lapsuudessa tapahtunut jotain tähän liittyen? 
  • Millaisia tunteita nousee, jos lakkaa pyörittämästä pakonomaisesti ajatuksia ja yrittää päästää niistä irti, ja kun alkaa tietoisesti rentoutua ja hellittää otettaan? Mitä tuntemuksia lakkaamattomalla ajattelemisella yrittää saada itselleen? Tunnetta kontrollista, turvassaolemisesta? Mitä tunteita sillä yrittää peittää?

 

Mielen ja tunteiden kanssa voi alkaa työskennellä vapaasti, intuitiotaan avuksi käyttäen, tai niiden kanssa voi työskennellä käyttäen jotain tiettyä menetelmää tai tekniikkaa. Jos esiin nousee hyvin vaikeita tai jopa traumaattisia asioita, kuten lapsuuteen liittyviä järkyttäviä kokemuksia, on näitä asioita hyvä käydä läpi koulutetun psykoterapeutin kanssa.

 

Näkijän energialuenta on siis vain yksi askel kohti selkeämpää, tietoisempaa elämää. Kykymme tarttua vastuullisesti, lempeästi ja hyväksyvästi eteemme tuotuihin haasteisiin vaikuttaa oleellisesti siihen, onko näkijän luennasta meille hyötyä vai ei.

 

Hyväksyvä ja lempeä asenne tarkoittaa myös sitä, että ymmärrämme, että joskus emme ole valmiita työstämään tietoisuuteemme tuotua asiaa. Tällöin näkijän luenta jää elämään alitajuntaamme ja mahdollisesti nousee sieltä uudelleen tietoisuuteeme, kun aika on kypsä ja pystymme alkaa työskennellä asian kanssa.

 

Itseään vastaan ei koskaan kannata olla. Jos esiin nouseen asian kanssa työskentely tuntuu rikkovan meitä vaan pahemmin, voi olla hyvä antaa asian olla, ainakin jonkin aikaa. Pieni epämukavuus työskentelyyn kuitenkin kuuluu, sillä usein haasteemme ovat tulleet eteemme juuri siksi, että emme uskaltaudu ulos mukavuusalueeltamme ja yritämme vältellä epämukavalta tuntuvia tunteita. Tässä asiassa ihmisen on kuunneltava itseään: kuinka paljon voin työstää jotain kipeää asiaa ja antaa hankalien tunteiden tuntua, ja missä vaiheessa on otettava vähän takapakkia ja annettava asian hautua, tai jopa turvauduttava ammattiauttajaan. Meillä ei ole mikään kiire, joten voimme aina työskennellä juuri itsellemme sopivaan tahtiin.

 

Meidän on mahdollista ottaa elämän eteemme tuomat haasteet vastaan lahjoina ja ajatella, että ne ovat olemassa vain siksi, että ne tuovat tietoisuutteemme ne asiat, jotka sisällämme vielä ovat kesken. Ja ne ovat vielä kesken, koska emme ole vielä kyenneet tuomaan tasapainoon näihin asioihin liittyviä energioita. Kun työskentelemme keskeneräisyyksiemme kanssa – kykyjemme ja voimiemme mukaan, lempeällä ja myötätuntoisella asenteella – elämämme voi muuttua seesteisemmäksi ja helpommaksi. Meidän on mahdollista saavuttaa rauha sisimpäämme ja yksi näistä mahdollisista askelista kohti rauhaa on tietoinen itsemme kanssa työskentely, jossa näkijän antama lisäapu voi joskus olla hyödyllistä.

 

- Marja Silvola